>
BIOSHQIP
Biografia
Xhafer Ahmetaj i lindur ne fshatin Korish komuna Prizren. I njohur si kengetar i muzikes popullore dhe folklorike hapat e pare te se ciles i filloi ne Shoqerine Kulturo-Artistike "Shkendija" Korishe ku filloi si nje 11 vjeqar ne vitin 1995, ne kete vit ne festivalin e Prizrenit u shperblye si kengetari me i mire i festivalit. Shkollen e mesme te muzikes e kreu ne Prozren duke vijuar studimet ne akademin e arteve ne Peje ne degen e Solo Kendimit. Vazhdon te mbetet kengetar shume i pelqyer ne mbremje, koncerte dhe ahengje te ndryshme familjare. Ka disa albume dhe shume kenge me videoklipe. Perveq qe eshte i pelqyer si kengetar e veqanta e tij eshte se Xhafa luan edhe me shum instrumente burimore dhe popullore si: Piano, çifteli, kavall, fyell, loder etj.
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}