>
BIOSHQIP
Biografia
Profesoret Vll. Çetaj, U linden ne Fsh. Trubohovce te Istogut me prej ardhje nga Isniqi te Komunes se Deçanit, Xhemajli Jurist Profesor ne shkollen Ekonomike Ali Hadri, Hasani Historian ish Drejtor ne shkollen fillore Smajl Hajdari ne Pejë dhe profesor historie ne gjimnazin "Bedri Pejani" Pejë. Qysh si Nxenes prej klases se pare me Pende ne dore nuk ju ndan Arsimit u rriten me patriotizem ne zemer me optimizem qe sot e me tutje qe dhan per Kosove Profesoret rrjedhin prej nje Familje me autoritet te lart dhe Moral burra te shpies dhe te nderit. Legjendat te gjalla te muzikes Folklor qe lan qysh nga mosha rinore e deri me tutje.,nder kengetaret me te dalluarit te Folklorit Shqiptare anemban viseve shqiptare me ngjyren dhe zerin e embel te tyre qe tingellonte me kenge Folklorike patriotike kenduan neper oda te ndryshme te shqiptaret, qysh prej viteve '80 ne kohrat me te veshtira qe perjetuam ndaj shkaut barbar perplot me gjelozin e tyre qe ta ruajn identitetin shqiptaro, dhan besen, fjalen dhe nderin qe do tju kendojme Deshmoreve,dhe Popullit Shqiptare te ruajm: Kombi, Atdheu, traditat, Gjuhen, kulturen dhe Moralin Shqiptare etj. Qe prej asaj dite te mallkuar iken Qakojt ,bishat te egra te malit murren rrugen dhe iken tek egersirat e tyre. Tash Kosova jeton ne Liri Lavdi Deshmoreve te Kosoves. Ju lumte Vll.Qetaj

Në vitin 2011, Vellezerit Qetaj publikojnë albumin "Prej Nje Shpati".

Në vitin 2013, Vellezerit Qetaj publikojnë albumin "Flakadan Ne Trojet Etnike".
DËRGOI: