>
BIOSHQIP
Biografia
Uran Dervishi jeton me familjen e tij ne Kercove. Ai ka pasion per artin dhe e shpreh ne dy fusha: ate te valles dhe kenges te paster shqipe

Më datë 9 Qershor 2015, Uran Dervishi publikon videoklipin "Vashëzo". Muzika e këngës u punua nga Qamil Aliu, teksti u shkrua nga Qamil Aliu, ndërsa për orkestrimin u kujdes Artan Jusufi.

Më datë 29 Mars 2016, Uran Dervishi publikon videoklipin "Kur Te Behesh Nuse".

Më datë 20 Qershor 2016, Uran Dervishi & Lindita Purellku publikojnë videoklipin "Seç E Morra Rrugën".

Në vitin 2017, Uran Dervishi publikon albumin "Vashëzo".

Më datë 14 Tetor 2017, Dervish Dervishi publikojnë videoklipin "Uskana Është E Jona", në bashkëpunim me Uran, Argëton & Rabie Dervishi.

Më datë 13 Qershor 2018, Uran Dervishi publikon videoklipin "Kjo Dashni". Muzika e këngës u punua nga Qamil Aliu, teksti u shkrua nga Qamil Aliu, ndërsa për orkestrimin u kujdes Adis Ismaili. Videoklipi u prodhua nga Daniel Joveski.

Më datë 11 Janar 2019, Uran Dervishi publikon videoklipin "Shoku Im".

Më datë 3 Gusht 2020, Uran Dervishi publikon videoklipin "Kerkon Zemra". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Qamil Aliu.

Më datë 9 Maj 2021, Aziz Dervishi & Uran Dervishi publikojnë videoklipin "Sulltana E Qafes". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Demir Krasniqi.

Më datë 23 Qershor 2021, Lori, Uran Dervishi, Miranda Hashani, Lok Komoni, Violeta Kajtazi & Arshik Miftari publikojnë videoklipin "Potpuri 2021".

Më datë 1 Mars 2022, Uran Dervishi publikon videoklipin "Lutem". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani.

Më datë 8 Tetor 2023, Uran Dervishi publikon videoklipin "Shkova Në Gostivar". Kënga u orkestrua nga Meti Neziri. Videoklipi u prodhua nga kompania A Films.