>
BIOSHQIP
Biografia
Pleurant Aliti (Landi) kreu në vendlindje shkollën fillore si dhe u mori njohuritë e para për muzikën. Ishte 13-14 vjeçar kur mori hapat e pare serioz për muzikën. Më 2008 mbaroi mësimët e shkollës së mesme të Gjimnazit dhe më pas vazhdoi studimet universitare në drejtimin e Ekonomisë.
pastaj me studimet posdiplomike ne drejtimin "Menaxhment".

Në vitin 2012, Landi publikon videoklipin "100 % Te Garantoj".

Më datë 29 Korrik 2013, Landi publikon videoklipin "Vendimi I Prerë".

Në vitin 2014, vjen kënga për gurbeqarët "Kavaleri Mbret".

Më datë 12 Mars 2015, Landi publikon videoklipin "E Bekoj", në bashkëpunim me Zana Paloja.

Në vitin 2016, Pleurant Aliti (Landi) publikon albumin "Elegante", i cili përmban 11 këngë.

Më datë 14 Prill 2017, Landi publikon videoklipin "Buzët E Kuqe".

Në vitin 2017, Pleurant Aliti (Landi) publikon albumin "Syri Shtrejt".

Në vitin 2018, Landi dhe Merita Gashi publikojnë duetin "Potpuri Për Dasma".

Më datë 6 Korrik 2019, Landi publikon videoklipin "Parfum Trëndafili". Teksti i këngës u shkrua nga Ejup Shabani. Videoklipi u prodhua nga kompania REDonPictures.

Më datë 27 Maj 2021, Landi & Diamantët publikojnë videoklipin "Synetia Nehanit".

Më datë 15 Qershor 2021, Landi publikon videoklipin "Mashup 2021".

Më datë 10 Qershor 2022, Pleurant Aliti & Kumrije Biba publikojnë videoklipin "Per Hajr Kjo Dasem". Teksti i këngës u shkrua nga Kreshnik Avdiu.
DËRGOI: