>
BIOSHQIP
Biografia
Zëri i Orges Toçes është si një shovelful e zhavorit të margjinuar në uiski; fjalët e tij kujdesen midis deklarimeve sociopolitike të fshehta, utopianizmit mbrapa në tokë, himnave të biçikletës dhe filozofisë së dehur. Orges & The Ockus-Rockus Band luan vendin e gishtërinjve me një ndikim ballkanik dhe një estetikë të dehur dhe të zhurmshëm të xhazit: rrënjët e përafërta dhe të gatshme muzikën dhe Devil të marrin pjesën më të madhe - përveç kur ato rrëshqasin në ska ose, edhe më befas, dashamirësi kontemplative. Ndërsa sagët e dehur të rekomandojnë: Hani, pini dhe qeshni, sepse Vdekja ulet në tryezë me ju - dhe kur ai mërzitet, ai shkon në punë. Hajde!

Në vitin 2014, Orges & Ockus Rockus Band publikojnë albumin "Export - Import". Ky album ngjall një botë të mete antropomorfike, shtrigat, policia kufitare që kërkon ryshfet në syza të errëta, bosët e yndyrnave në makina të mëdha... por mbi të gjitha njerëzit kudo, përpiqen, skanim, djersitje nga hangovers dhe ëndërr e diellit dhe pemëve në peizazhe pas-industriale, apartamente shoebox dhe rreth tryezave me tre këmbë në bodrume që shqetësojnë birrë derdhur dhe tymi i cigareve - të gjitha me një pjesë të shëndetshme të humorit të zi dhe joie de vivre pastër.
Evente
Në Maj 1996, Orges Toçe merr pjesë në Këngët E Stinës 1996 me këngën "Nën Hijen E Lagur".

Në Maj 1997, Orges Toçe merr pjesë në Këngët E Stinës 1997 me këngën "Pranë Njerëzve".

Në Dhjetor 1997, Orges Toce merr pjesë në Festivali i 36-të në RTSH me këngën "Ata Ende Flene".

Në Dhjetor 2000, Orges Toce merr pjesë në Festivali i 39-të në RTSH me këngën "Azil Te Rinjsh".

Në Dhjetor 2003, Orges Toce merr pjesë në Festivali i 42-të në RTSH me këngën "Eja".

Më datë 27 Prill 2010, Orges & Ockus Rockus Band publikon videoklipin "Zhul". Me këtë këngë, Orges & Ockus Rockus Band marrin pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 9 në vitin 2010.

Në Dhjetor 2010, Orges Toce merr pjesë në Festivali i 49-të në RTSH me këngën "Mari".

Më datë 20 Dhjetor 2011, Orges Toce publikon videoklipin "Blink". Muzika e këngës u punua nga vetë Orges Toce, teksti u shkrua nga vetë Orges Toce.

Në vitin 2011, Orges & Ockus Rockus Band publikojnë albumin "Aheng, Aheng!".

Më datë 18 Janar 2013, Markelian Kapidani & Orges Toçe publikojnë albumin "Hep Hep Çiftatel Jazz!".

Më datë 7 Korrik 2014, Orges & Ockus Rockus Band publikon videoklipin "Shesh-Besh", në bashkëpunim me Thomas Gansch. Me këtë këngë, Orges & Ockus Rockus Band merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 14 në vitin 2015.

Në Dhjetor 2016, Orges Toce merr pjesë në Festivali i 55-të në RTSH me këngën "Shi Diamantësh".

Më datë 15 Prill 2020, Orges Toçe publikon videoklipin "Ashure".

Më datë 17 Korrik 2020, Orges Toçe publikon albumin "Bota Është Nji(Ë) Mut! (Rarities)".

Më datë 30 Nëntor 2020, Orges Toçe publikon albumin "Njerëz (Rarities II)".

Në vitin 2020, Orges & The Ockus-Rockus Band publikojnë albumin "Peshk".

Në Nëntor 2022, Orges Toçe merr pjesë në Luleborë 2022 me këngën "Netët E Diellit".