>
BIOSHQIP
Biografia
NRG Band u themelua gjatë vitit 2000 nga tre vëllezërit - Qaka, me bashkangjitjen e Besnikut (vokal dhe tupana) dy vëllezërve të tij, Arbenit (gitarë) dhe Metit(bas), që të dy deri atëherë, anëtarë të ish grupit Dora D’Istria. Arbeni e Meti si Dora D’istria, në vitet 1992-93, u paraqiten në disa rock festivale me disa shokë muzicientë, si Boom Festivali – në Mitrovicë, dhe Rock Festivali – në Pejë. Në vitin 1996 ata realizuan inçizimin e parë – “Funk-in t’a dëgjojmë”, në studion e mirënjohur të kohës “Positive Enertainment” të Enis Preshevës, por për fat të keq për shkak të rrethanave të atëhershme – ky inçizim nuk arrijti deri te auditoriumi. Pas kësaj pason një periudhë e bashkëpunimit me disa bende tjera. Në formacionin e ri, NRG Band, që nga viti 2000, përveq që performoi nëpër shumë klube anëkënd Kosovës e të trojeve tjera shqiptare, u paraqit edhe në disa festivale, si: BBC (Rritëm e Pop) në Tiranë, në vitin 2002, e më pas në Prishtinë BBC – 2003 … pastaj në SHOW FEST 2003 e 2004 etj, e në të cilat paraqitje arrijti suksese të shkëlqyeshme. Në ndërkohë, vokali i grupit – Besniku u paraqit si mysafir në disa këngë në dy albumet e fundit të “Rritmit të Rrugës”.

Në vitin 2004, NRG Band publikojnë albumin e parë, "Ama" me gjithsej 12 këngë. Si mysafir në album me nga një kenge paraqiten Babuka, Rritmi i Rrugës, Etno Engjujt si dhe një duet realizohet me Adelina Thaqin. Menjëherë pas realizimit të albumit, grupit i bashkangjitet edhe anëtari i katërt, Vedat Maxhuni – sint, dhe rrjedhimisht pas kësaj periudhe të editimit të albumit dhe konsolidimit pason paraqitja e grupit në skena e klube, festivale si dhe në disa koncerte humanitare nëpër Kosovë, Maqedoni, Shqipëri e në diasporë.

Në Dhjetor 2004, NRG Band marrin pjesë në Show Fest 2004 me këngën "Ende Te Dua".

Në vitin 2006, Nrg Band publikojnë albumin "Live In Jazz Pub Toto".

Në Prill 2006, NRG Band publikojnë albumin e dytë "Hallabatana". Ky album u pergatit gjatë vitit 2005, por për shkak të një vonese të natyrës teknike, u publikua gati nje vit me vone.

Në Qershor 2006, NRG Band marrin pjesë në VFM 2006 me këngën "Peja".

Më datë 20 Tetor 2006, NRG Band publikojnë videoklipin "Ende Te Dua". Teksti u shkrua nga Mithat Sadiku.

Në Nëntor 2006, NRG Band marrin pjesë në Kënga Magjike 2006 me këngën "Luja Bab Luja".

Në Prill 2007, NRG Band marrin pjesë në VFM 2007 me këngën "S'di A Ke Ndi".

Në Maj 2007, NRG Band marrin pjesë në Top Fest 4 me këngën "Per Here Te Pare Kur Dashuron". Në grup hyri anëtar i ri Xhengiz Boshnjaku (sint) dhe gjatë verë 2007 relizuan edhe videoklipin e baladës "Aida" nga albumi "Hallabatana".

Në Nëntor 2007, NRG Band marrin pjesë në Kënga Magjike 2007 me këngën "Hajde Me Mu Nji Nate".

Në Maj 2008, NRG Band & Orinda Huta marrin pjesë në VFM 2008 me këngën "As Fejesa, As Martesa".

Në Dhjetor 2008, NRG Band & Orinda Huta marrin pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "As Fejesa, As Martesa".

Në Maj 2009, NRG Band marrin pjesë në Top Fest 6 me këngën "Nina".

Në Dhjetor 2009, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2009 me këngën "Nina".

Në Maj 2010, NRG Band marrin pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 9 me këngën "Nina".

Në Maj 2009, NRG Band marrin pjesë në VFM 2009 me këngën "Urgjentisht".

Në Qershor 2008, NRG Band marrin pjesë në Polifest 2008 me këngën "Urgjentisht".

Në Dhjetor 2008, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "Urgjentisht".

Në vitin 2009, NRG Band publikojnë albumin "Nina".

Në Maj 2010, NRG Band marrin pjesë në Top Fest 7 me këngën "Duame", ku arritën deri në finale dhe u shpërblyen me çmime.

Në Dhjetor 2010, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2010 me këngën "Atmosfera".

Në Qershor 2011, NRG Band marrin pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 10 me këngën "Atmosfera".

Në Maj 2011, NRG Band marrin pjesë në VFM 2011 me këngën "Me Gaz E Lot".

Në Qershor 2011, NRG Band marrin pjesë në Top Fest 8 me këngën "Rina Rina", ku u shpërblyen me çmimin "Top Albanian Radio".

Në Qershor 2012, NRG Band marrin pjesë në VFM 2012 me këngën "Rina Rina".

Në Tetor 2011, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2011 me këngën "Rina Rina".

Në vitin 2011, NRG Band publikojnë albumin "Nr. 4: Ashtu Sikur Dje".

Më datë 14 Mars 2012, NRG Band publikojnë videoklipin "Paja Paja". Teksti u shkrua nga Mithat Sadiku.

Më datë 17 Mars 2012, NRG Band publikojnë videoklipin "Qike Per Dreq". Teksti u shkrua nga Mithat Sadiku.

Më datë 25 Qershor 2012, NRG Band publikojnë videoklipin "Qka Po Bajm Na Sonte". Teksti u shkrua nga Mithat Sadiku. Me këtë këngë, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2012 në vitin 2012.

Më datë 28 Qershor 2013, NRG Band publikojnë videoklipin "Pa Ty So Ka Rrihet". Me këtë këngë, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2013 në vitin 2013.

Më datë 4 Nëntor 2013, NRG Band publikojnë videoklipin "Magdallena". Me këtë këngë, NRG Band marrin pjesë në SVFM 2013 në vitin 2013.

Më datë 18 Mars 2014, Klepto publikojnë videoklipin "Ca Ki Qef", në bashkëpunim me NRG Band. Muzika e këngës u punua nga Kico N Torch, teksti u shkrua nga Arianit Palaj, Klepto, Kico N Torch. Videoklipi u prodhua nga Think Creative.

Më datë 28 Prill 2014, NRG Band publikojnë videoklipin "As 5 Pare". Teksti u shkrua nga Arianit Palaj. Me këtë këngë, NRG Band u paraqit në këto festivale: Zhurma Show 2014 (2014), SVFM 2014 (2014).

Më datë 7 Gusht 2014, NRG Band publikojnë videoklipin "Neser Ndoshta S'jem". Teksti u shkrua nga Arianit Palaj. Videoklipi u prodhua nga Asha.

Më datë 7 Gusht 2014, NRG Band publikojnë videoklipin "Ndoshta Nesër S'je".

Më datë 17 Dhjetor 2014, NRG Band publikojnë videoklipin "Babayaro". Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 8 Prill 2015, NRG Band publikojnë videoklipin "As 1 Si Ti". Muzika e këngës u punua nga Irkenc Hyka, teksti u shkrua nga Petro Xhori. Videoklipi u prodhua nga ND Film Pro. Me këtë këngë, NRG Band u paraqit në këto festivale: Zhurma Show 2015 (2015), Netët E Klipit Shqiptar 14 (2015).

Më datë 7 Qershor 2015, NRG Band publikojnë videoklipin "Ta Du Majmunin", në bashkëpunim me Getoar Selimi. Muzika e këngës u punua nga Besnik Qaka, teksti u shkrua nga Getoar Selimi. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Në vitin 2015, Nrg Band publikojnë albumin "As 1 Si Ti".

Më datë 8 Dhjetor 2015, NRG Band publikojnë videoklipin "Ajo M'kalli". Muzika e këngës u punua nga Irkenc Hyka, teksti u shkrua nga Besnik Qaka, ndërsa për orkestrimin u kujdes Dj Jojo. Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 22 Prill 2016, NRG Band & Dj Aldo publikojnë videoklipin "Mos U Nal". Me këtë këngë, NRG Band & Dj Aldo u paraqit në këto festivale: Zhurma Show 2016 (2016), Top Music Awards 2016 (2016)N, ku NRG Band fitoi çmimin "Group of the Year".

Më datë 30 Shtator 2016, NRG Band publikojnë videoklipin "Mos Ma Le Fajin". Muzika e këngës u punua nga Kledi Bahiti, teksti u shkrua nga Besnik Qaka. Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 6 Janar 2017, NRG Band publikojnë videoklipin "Thirrem". Me këtë këngë, NRG Band marrin pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Më datë 18 Prill 2017, NRG Band publikojnë videoklipin "Balkanbooty".

Më datë 12 Nëntor 2017, NRG Band publikojnë videoklipin "Gocat Me Martini". Me këtë këngë, NRG Band marrin pjesë në Kënga Magjike 2017 në vitin 2017.

Më datë 28 Shkurt 2018, NRG Band publikojnë videoklipin "Harrom". Muzika dhe teksti u shkruan nga Estto, ndërsa për orkestrimin u kujdes Dj Jojo. Videoklipi u prodhua nga Pro Video.

Më datë 21 Qershor 2018, Genc Prelvukaj publikon videoklipin "Dashnia Jeme", në bashkëpunim me NRG Band. Teksti u shkrua nga Genc Prelvukaj.

Më datë 30 Tetor 2018, NRG Band publikojnë videoklipin "Ani Mori Nuse". Videoklipi u prodhua nga Pro Video.

Më datë 14 Shkurt 2019, NRG Band publikojnë videoklipin "Honey". Muzika e këngës u punua nga Besnik Qaka, teksti u shkrua nga Endrit Mumajesi & Besnik Qaka, ndërsa për orkestrimin u kujdes Dj Jojo. Videoklipi u prodhua nga kompania ND Film Pro.

Në Maj 2019, NRG Band marrin pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 2019 me këngën "Ani Mori Nuse".

Më datë 5 Maj 2019, Estto publikon videoklipin "Dashuri", në bashkëpunim me NRG Band. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Estto. Videoklipi u prodhua nga Black Fish Entertainment, ndërsa produksioni audio u realizua nga Alandy.

Më datë 28 Maj 2019, NRG Band publikojnë videoklipin "Prej Teje". Muzika e këngës u punua nga Besnik Qaka & Alandy, ndërsa teksti u shkrua nga Endrit Mumajesi. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 27 Korrik 2019, NRG Band publikojnë videoklipin "Kam Shum Mall".

Më datë 23 Dhjetor 2019, NRG Band publikojnë videoklipin "Shehide", në bashkëpunim me Bekën.

Më datë 20 Janar 2020, Nrg Band publikojnë videoklipin "Ani Ani". Muzika e këngës u punua nga Besnik Qaka, ndërsa teksti u shkrua nga Mithat Sadiku. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.

Më datë 24 Maj 2020, NRG Band publikojnë videoklipin "Me Mungon". Produksioni audio u realizua nga Nurteel.

Më datë 27 Shtator 2020, Nrg Band publikojnë videoklipin "Lem Met Dasht". Teksti i këngës u shkrua nga Besnik Qaka.

Më datë 6 Nëntor 2020, Nrg Band publikojnë videoklipin "Faj". Produksioni audio u realizua nga Nurteel.

Më datë 24 Maj 2021, NRG Band publikojnë videoklipin "A M'ke Harru".

Më datë 25 Gusht 2021, Nrg Band publikojnë videoklipin "Për Ty".

Më datë 15 Shkurt 2022, NRG Band publikojnë videoklipin "Edhe 1 Here". Muzika e këngës u punua nga Besnik Qaka.

Më datë 30 Prill 2022, Nora Istrefi publikon videoklipin "Ki Me Lyp Me M'pa", në bashkëpunim me NRG Band. Kënga vjen e realizuar në bashkëpunim, ku Nurteel, Besnik Qaka & Nora Istrefi kanë realizuar bashkë muzikën, ndërsa për tekstin e kësaj kënge janë kujdesur Nurteel & Ghulo. Videoklipi u prodhua nga kompania Entermedia.

Më datë 13 Dhjetor 2022, NRG Band & Tuna publikojnë videoklipin "Prej Teje S'e Prita". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Nurteel, ndërsa orkestrimi u realizua nga Besnik Qaka.

Në Maj 2023, NRG Band & Tuna marrin pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 20 me këngën "Prej Teje S'e Prita".

Më datë 2 Qershor 2023, NRG Band publikojnë videoklipin "Haram". Muzika e këngës u punua nga Besnik Qaka, teksti u shkrua nga Arben Beha, ndërsa për orkestrimin u kujdes ESTTO.

Më datë 22 Tetor 2023, NRG Band & Nora Istrefi publikojnë videoklipin "A Ke Gjet Tjetër?". Videoklipi u prodhua nga kompania Fullmoon Production.
DËRGOI: