>
BIOSHQIP
Biografia
Mentor Kurtishi ka lindur ne Kumanovë. Shkollen fillore e kreu ne Kumanove. Qe i vogel ishte i pasionuar pas muzikes. Tani jeton dhe vepron ne Prishtine. Ai eshte nje nga kengetaret me te kerkuar popullor jo vetem ne Kosove, Shqiperi e Maqedoni por edhe ne diaspore dhe kudo qe ka Shqipetare. Nje nga kengetaret me te kerkuar gjate gjite vitit por vecanderisht per festa kombetare. Mentori jeton ne Zvicer nder vite dhe eshte resident i atij shteti por lidhjet e tij me shqiptarine mbeten shume te forta.

Në vitin 1999, Mentor Kurtishi publikon albumin "Teuta, Teuta".

Në vitin 2000, Mentor Kurtishi publikon albumin "Gabimishtë U Takuam".

Në vitin 2001, Mentor Kurtishi publikon albumin "Me Fat".

Në vitin 2002, Mentor Kurtishi publikon albumin "Gabuam, Gabuam".

Në vitin 2003, Mentor Kurtishi publikon albumin "Pikon Loti".

Në vitin 2004, Mentor Kurtishi publikon albumin "Ndoshta".

Në vitin 2005, Mentor Kurtishi publikon albumin "Xhelozia".

Në vitin 2006, Mentor Kurtishi publikon albumin "Takimi I Pa Pritur".

Në vitin 2007, Mentor Kurtishi publikon albumin "Ah, Sa Të Besova".

Në vitin 2007, Mentor Kurtishi publikon albumin "Sa Te Deshta".

Në vitin 2008, Mentor Kurtishi publikon albumin "Syni Jem".

Në vitin 2009, Mentor Kurtishi publikon albumin "Vuj Vuj".

Në vitin 2010, Mentor Kurtishi publikon albumin "Fati I Zi".

Në vitin 2011, Mentor Kurtishi publikon albumin "Mendjemadhësia".

Më datë 29 Nëntor 2012, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Lotet E Nanes".

Në vitin 2012, Mentor Kurtishi publikon albumin "Like".

Më datë 14 Mars 2013, Valton Krasniqi publikon videoklipin "Ta Ha Zemren", në bashkëpunim me Mentor Kurtishi. Videoklipi u prodhua nga Vissound Media.

Më datë 7 Qershor 2013, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Oj Nurten".

Në vitin 2013, Mentor Kurtishi publikon albumin "Pse".

Më datë 16 Korrik 2014, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Qoja Një Selam". Teksti u shkrua nga Suzana Fazliu.

Në vitin 2014, Mentor Kurtishi publikon albumin "E Pranoj çdo Kusht".

Më datë 13 Korrik 2015, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Zemer Zemer".

Më datë 26 Korrik 2015, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Zjarr".

Më datë 9 Dhjetor 2015, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Theve Besen".

Në vitin 2015, Mentor Kurtishi publikon albumin "Zjarr".

Më datë 15 Maj 2016, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Bojna Selfie".

Më datë 25 Korrik 2016, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Ti". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku.

Më datë 2 Dhjetor 2016, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Dite E Re". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Në vitin 2016, Mentor Kurtishi publikon albumin "Bojna Selfie".

Më datë 17 Korrik 2017, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Qelim Shishe", në bashkëpunim me Ghulo. Muzika e këngës u punua nga Nurteel, Granit Gashi, teksti u shkrua nga Ghulo.

Më datë 2 Shtator 2017, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Lamtumir". Muzika e këngës u punua nga Shkumbin Nebihu, teksti u shkrua nga Ghulo.

Më datë 18 Korrik 2018, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Dashni E Vjeter". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga MAF Production.

Më datë 12 Tetor 2018, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Gjysma E Zemres". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ghulo.

Në vitin 2018, Mentor Kurtishi publikon albumin "Hitet E Mentorit".

Më datë 29 Mars 2019, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Dashni N'zemër". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Më datë 19 Korrik 2019, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Ani Ani". Muzika e këngës u punua nga Nurteel, teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania MAF Production.

Më datë 16 Korrik 2021, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "5 Minuta". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 30 Korrik 2021, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Lem". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Ghulo, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga kompania XL Films.

Më datë 20 Gusht 2022, Mentor Kurtishi publikon videoklipin "Plage Qe Dhemb". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Nexhat Mujovi (Wirusi), ndërsa tekstin e shkroi Ghulo. Videoklipi u prodhua nga kompania BUG Production.