>
BIOSHQIP
Biografia
Malesori është një këngëtar i njohur shqiptar nga Triesh, në Malesija, Mali i Zi, ku ai jetoi dhe u rrit, ai përfundoi shkollën fillore dhe të mesme në Podgoricë. Emri i tij i plotë është Malesori Prënkoçaj. Pasioni i tij për muzikën shqiptare nisi kur ai ishte një fëmijë.

Malesori ishte një anëtar i grupit folklorik të famshme nga Triesh, të quajtur "Besa", ku ai ishte i njohur si një këngëtare dhe instrumentalists i instrumenteve të folklorit si Çiftelia dhe sharkia. "Besa" ishte një i grupit folklorik të mirë në të gjithë rajonin e Malesija dhe kishte një këngëtarë të madh dhe instrumentalists. Ky grup ishte i drejtuar nga xhaxhai i tij Dodë Gjonaj, i cili është një nga më të mira të instrumentalists Çiftelia në të gjithë botën shqiptare.

Malesori është i famshëm për revolucionet ai bëri shumë në karrierën e tij dhe jetën e tij. Nga një fëmijë që rritet deri në një vend jo-shqiptar, ai shkoi në Prishtinë dhe është regjistruar në Universitetin shqiptar, ku ai është një student dhe tani ai u bë një këngëtar i madh shqiptar. Ai u bë shumë i famshëm kur ai bëri një këngë "Kthehuni", e cila ishte një hit i madh në kombin shqiptar. Kjo këngë u godit më të madhe të vitit 2003 në Kosovë, dhe me të ai krijoi stilin e tij të muzikës, e cila është e njohur si popull modern. Ai kushtuar këtë këngë të gjithë shqiptarëve që nuk jetojnë në vendin e tyre, veçanërisht të shqiptarëve nga Mali i Zi (nga Tuzi, Kraja, Ulqin, Plavë dhe Guci), të cilët ishin detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre. Këngën "Kthehuni" Malesori dha famë të madhe.

Ai dha një kontribut të madh të kënduarit në shumë koncerte të mëdha, kushtuar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), dhe shumë heronj shqiptarë si Adem Jashari, Zahir Pajaziti dhe shumë luftëtarë të njohur të UÇK-së. Ai po ashtu këndoi për familjet e varfra, fëmijët e pastrehë shqiptare, etj

Ai ka një miqësi të madhe me shumë këngëtarë dhe artistë shqiptarë si Nikolla Nikprelaj, Gili, Leonora Jakupi, Shkurte Fejza, etj Malesori këndoi gjithkund ku jetojnë shqiptarët, si në Malësia e Madhe, Kosovë, Shqipëri, Republika e Maqedonisë, SHBA dhe në të gjithë Evropë. Ai tani jeton në Prishtinë, Kosovë.
Evente
Në Qershor 2003, Malesori merr pjesë në VFM 2003 me këngën "Kthehuni".

Në Dhjetor 2004, Malesori merr pjesë në Zhurma Show 2004 me këngën "Kthehuni".

Në vitin 2004, Malësori publikon albumin "Kthehuni".

Në Qershor 2006, Malesori merr pjesë në VFM 2006 me këngën "Qaj Per Diten".

Në vitin 2007, Malesori publikon albumin "The Best Of Malesori Vol. 1".

Më datë 13 Dhjetor 2009, Malesori publikon videoklipin "Cike Malesore".

Në Dhjetor 2009, Malesori merr pjesë në Zhurma Show 2009 me këngën "Hasmeria E Fundit".

Në Dhjetor 2009, Malesori merr pjesë në Zhurma Show 2009 me këngën "Mergimtari".

Në vitin 2009, Malesori publikon albumin "Hasmëri E Fundit".

Në vitin 2010, Malesori publikon albumin "Atmosfere Pa Kufij".

Në vitin 2010, Malesori publikon albumin "The Best Of Malesori Vol. 2".

Në vitin 2012, Malësori publikon albumin "Moj E Mira".

Më datë 17 Gusht 2012, Malesori publikon videoklipin "Ne Dasmen E Shokut".

Më datë 12 Shkurt 2013, Malesori publikon videoklipin "Shtatë Vllazni". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga Max Production.

Më datë 19 Mars 2013, Malesori publikon videoklipin "Shoqet Xheloze".

Më datë 15 Korrik 2013, Malesori publikon videoklipin "Kenge Per Bashkim Suken".

Më datë 18 Tetor 2013, Malesori publikon videoklipin "Veç Lodhesh". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga Pixels Production.

Më datë 15 Janar 2014, Malesori publikon videoklipin "Te Kojshia".

Më datë 9 Prill 2014, Kengetare Te Ndryshem publikon videoklipin "N'kufi Te Vjeter". Muzika e këngës u punua nga Korab Shaqiri, teksti u shkrua nga Naime Beqiraj, ndërsa për orkestrimin u kujdes Korab Shaqiri. Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 23 Maj 2014, Malesori publikon videoklipin "Zambaku I Bardhe". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga Musical. Me këtë këngë, Malesori merr pjesë në Zhurma Show 2014 në vitin 2014.

Në vitin 2014, Malesori publikon albumin "Zambaku I Bardhe".

Më datë 29 Janar 2015, Malësori publikon videoklipin "Ma E Bukura".

Më datë 9 Tetor 2015, Malësori publikon videoklipin "Mos Ta Nin". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Miti Geci. Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 8 Qershor 2016, Malësori publikon videoklipin "Pse". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Miti Geci. Videoklipi u prodhua nga EMF Creative.

Më datë 23 Qershor 2017, Malësori publikon videoklipin "Plaga E Gyrbetqarit". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga MProduction. Me këtë këngë, Malësori merr pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Në vitin 2017, Malësori publikon albumin "Kenga Jone".

Më datë 6 Korrik 2018, Malësori publikon videoklipin "Shoqe Dhe Dashni". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani, teksti u shkrua nga Ilir Berani, ndërsa për orkestrimin u kujdes Rrahman Kryeziu.

Më datë 9 Korrik 2019, Malësori publikon videoklipin "Llafe Llafe".

Më datë 22 Shkurt 2022, Malësori publikon videoklipin "Komandant Fatmiri (Fatmir Ibishi)". Muzika e këngës u punua nga Ilir Berani. Videoklipi u prodhua nga kompania Red Media.

Më datë 29 Mars 2022, Malësori publikon videoklipin "Hyjnesha". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani, ndërsa orkestrimi u realizua nga Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga kompania Red Media.

Më datë 8 Korrik 2023, Malësori publikon videoklipin "Princesha".

Më datë 15 Shkurt 2024, Alban Mehmeti & Malësori publikojnë videoklipin "Nëse Shkoni Krejt". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani, ndërsa orkestrimi u realizua nga Ardian Kastrati. Videoklipi u prodhua nga kompania MProduction.