>
BIOSHQIP
Biografia
Shkollen fillore ne 21 nëntori ne Vushtrri, shkollen e mesme te muzikes ne Prenk Jakova ne Prishtinë. Gjate studimit si i ri ka qen nder grupet e para te rep muzikes pastaj nga viti i dyt ka kaluar si instrumetist (tastier ose sint). Duke kaluar ne vitin e 4 te shkolles se muzikes me prinderit kalon ne Gjermani per shkaqe politike duke jetuar atje 6 vite. Ne Gjermani ka punuar nder diskot e para si instrumentist, po me se shumti ne Berlin, Hamburg Minhen dhe ne Leverkusen. Ne kohe lufte kthehet ne Kosove dhe ne vitin 2002 fillon edhe me kenge te merret pjeserisht sespse punen si instrumentist s'mund ta le shkaku i kerkesave qe kishte. Sot jeton ne Prishtinë ku merret me muzike ne studion e tij.

Në Qershor 2007, Luli merr pjesë në Polifest 2007 me këngën "Me Mbyti Ky Problem", në bashkëpunim me Sidorela.

Në vitin 2009, Luli (Lulzim Sadiku) publikon albumin "Diskoteka Dridhet Dridhet".

Më datë 1 Janar 2012, Luli publikon videoklipin "Party".

Më datë 17 Tetor 2012, Bajram Dobra & Luli (Lulzim Sadiku) publikojnë videoklipin "Kenga E Kosoves".

Më datë 12 Gusht 2014, Luli (Lulzim Sadiku) publikon videoklipin "Pike E Dobet".