>
BIOSHQIP
 • Kënga E Ilir Shaqirit “Porosi” Për Uefa-N
  24-10-2014
  Vendimi i sotshëm i UEFA-s ka bërë që shumë shiqptarë të kthejnë prapa arkivën për të dëgjuar një këngë që paksa lidhet me realitetin e hidhur shqiptar. Kënga e kënduar në vitin 1994 nga Ilir Shaqiri pasqyron në një mënyrë injorancën dhe padrejtësinë që i është bërë ndër vite popullit shqiptar. Por edhe nuk duhet të habitemi kaq shumë. Europa nuk na parë asnjëherë me sy të mirë, madje edhe atëherë kur shqiptarët vriteshin dhe masakroheshin nga shovinistët serbë ajo heshte....
  ★★★★★
 • Ilir Shaqiri I Pavarësisë
  17-02-2012
  Artisti i mbi 600 këngëve epike, historike, dhe lirike, pjesëmarrësi i mbi 1000 koncerteve jashtë dhe brenda (kryesisht humanitare), njeriu që përmes këngëve theu mure, ngjalli ndjenjat kombëtare dhe ishte logjistikë e zërit të kombit, Ilir Shaqiri, padyshim ka zgjuar Ilirinë. Ai, tashmë është bërë një ikonë, i cili aq bukur ka artikuluar kërkesat e shqiptarëve për liri dhe pavarësi në një kohë kur kjo ishte e ndaluar. Këngët e tij emblematike, stili i veçantë, intelektualizmi i teksteve, përkushtimi deri në flijim, bëri që fusha të d...
  ★★★★★
{{ page + 1 }}/{{ pages }}