>
BIOSHQIP

(1928-2013)

Biografia
Ignacio Larrañaga ishte një prift spanjoll kapuçin, themelues i "Punëtorive të Lutjes dhe Jetës". U shugurua meshtar në vitin 1952. Duke jetuar në Amerikën e Jugut, ai bashkëpunoi me themelimin e Qendrës për Studime Françeskane.

"Profeti i Lutjes", i cili filloi të shkruajë në moshën 45-vjeçare, njihet në mbarë botën si themeluesi i God Experience Encounters, një apostull, i përhapur në tridhjetë e tre vende dhe tre kontinente që ekziston për rreth tridhjetë vjet.

Në vitin 1984 ai themeloi Punëtoritë e Lutjes dhe Jetës, një shërbim kishtar i shtrirë në më shumë se dyzet vende. Vitet e fundit, ajo ka zhvilluar aktivitete ungjillëzuese që synojnë kryesisht njerëzit në teatro, palestra dhe stadiume.

Ai shkroi 16 libra. Deri në vitin 2007, ai jetoi në Santiago, Kili. Në atë vit ai festoi 55 vjetorin e priftërisë. Për më shumë se 35 vjet ai udhëtoi nëpër botë duke ungjillëzuar dhe inkurajuar komunitetet.

Prak se do të mbushte 32 vjeç, ai nuk ndihej mirë dhe vuante nga pagjumësia. Një ditë, duke vëzhguar yjet në qiell nga dritarja e dhomës së tij, ai përjetoi një ndryshim të madh: gjeti gëzim, paqe dhe forcë të shoqëruar me lot (sigurisht, emocion). Pastaj ai u fut më thellë në reflektimet e tij: ai kishte hequr dorë nga diçka në çast, tejkaluar përgatitjen e tij, dhe që, sipas perceptimit të tij shqisor, nuk do të ishte produkt i aftësive të tij psikologjike.

Sipas Larrañaga-s, ajo përvojë që ndodhi nga jashtë brenda, duke u përhapur papritur në vetvete, e cila ishte shumë ndriçuese për të dhe që nuk e ka përjetuar më kurrë. Nga kjo, vizioni i tij për botën dhe projektet e tij të jetës ndryshuan. Ai konsideron se gjithçka që ka bërë që atëherë, afër 40-vjeçares, ka qenë nën ndikimin e asaj përvoje.

Larrañaga vdiq në Guadalajara në moshën 84 vjeçare ndërsa po flinte, në mëngjesin e hershëm të 28 tetorit 2013, në kontekstin e një turneu misionar në Meksikë. Vdekja e tij u njoftua përmes llogarisë zyrtare në Facebook të Kapuçinëve të Kilit, një urdhër që gjithashtu mori përgjegjësinë për funeralin dhe varrimin e tij që u zhvillua në famullinë San Vicente de Padova në Santiago.
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}