>
BIOSHQIP
Biografia
Gjyle Qollaku eshte nje kengetare shqiptare e muzikes popullore, Pop etj. Gjylja ka lindur ne Maqedoni ku dhe e kreu shkollimin e mesem dhe filloren ne qytetin e SHkupit. Per momentin ajo jeton ne Austri. Eshte e martuar dhe ka 1 femije.

Në vitin 1999, Gjyle Qollaku publikon albumin "Dhimbje Dashurie".

Në Qershor 2009, Gjyle Qollaku merr pjesë në Polifest 2009 me këngën "Larg Jetes Tende".

Më datë 24 Maj 2014, Gjyle Qollaku publikon videoklipin "Përgjithmonë". Videoklipi u prodhua nga Tomato.

Më datë 22 Korrik 2022, Gjyle Qollaku publikon videoklipin "Du Me T'pa". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Kreshnik Avdiu, ndërsa orkestrimi u realizua nga Artan Kastrati. Videoklipi u prodhua nga kompania Urban Graphics.