>
BIOSHQIP
Biografia
Gazmendi mori rrugen e babait të tij këngëtarit Behxhet Kelmendit dhe filloi shkollen e muzikës në Mitrovicë. Në moshën 13 vjeçare Gazmendi dhe familje e tij u shpërngulen në Mallmë të Suedise, ku edhe atje vazhdoi me muzikën. Përveç këndimit, Gazmendi i bie harmonikës edhe sintit. Gazmendi 17 vjeçar filloi ti bënte shoqëri babait te tij si koleg. Gazmendi në fillim ishte vetëm instrumentalist por me kohë u bë edhe këngëtar. Zëri i tij i veçante krahasohet shumë shpesh me këngëtarin tonë të njohur, Ramdan Krasniqi - Dani.
Evente
Më datë 21 Janar 2009, Gazmend Kelmendi publikon videoklipin "Puthja Fal".

Në Qershor 2009, Gazmend Kelmendi merr pjesë në Polifest 2009 me këngën "Dua Te Harroj".

Në Nëntor 2013, Gazmend Kelmendi merr pjesë në Musical-Fest 2013 me këngën "Te Kam Zemer".

Në vitin 2013, Gazmend Kelmendi publikon albumin "Live".

Më datë 7 Shkurt 2014, Gazmend Kelmendi publikon videoklipin "Krejt Kan Me Tu Kthy". Për orkestrimin u kujdes Ardian Kastrati.

Në Maj 2014, Gazmend Kelmendi merr pjesë në Top Fest 11 me këngën "Se Ti Je".

Më datë 22 Maj 2015, Gazmend Kelmendi publikon videoklipin "Veç Me Ty".

Më datë 16 Tetor 2015, Gazmend Kelmendi publikon videoklipin "Kur Te Thash Largohu".

Më datë 11 Korrik 2016, Gazmend Kelmendi & Yllka Kuqi publikojnë videoklipin "Ku Je Sonte".

Në vitin 2016, Gazmend Kelmendi (Gazza) publikon albumin "Krejt Ka Me Tu Kthy".

Më datë 24 Prill 2017, Gazmend Kelmendi (Gazza) publikon videoklipin "Ke Harru Dashnin E Vjeter".

Më datë 15 Dhjetor 2017, Silva Gunbardhi & Gazmend Kelmendi publikojnë videoklipin "Me Kismet". Muzika e këngës u punua nga Edi Balili, Marsel Gunga, teksti u shkrua nga 2 Step, ndërsa për orkestrimin u kujdes Edi Balili, Marsel Gunga.

Në vitin 2017, Gazmend Kelmendi publikon albumin "Kenge Te Shpirtit".

Më datë 5 Tetor 2018, Gazmend Kelmendi (Gazza) publikon videoklipin "Tradita Jone". Muzika e këngës u punua nga Fatmir Muja, teksti u shkrua nga Fatmir Muja, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Më datë 3 Shkurt 2019, Gazmend Kelmendi (Gazza) publikon videoklipin "S'ka Me Trendafila". Muzika e këngës u punua nga Marsel Gunga, teksti u shkrua nga 2 Step, ndërsa për orkestrimin u kujdes Marsel Gunga.

Më datë 20 Korrik 2019, Bekim Zogaj & Gazmend Kelmendi publikojnë videoklipin "A Ma Mirë Ketu, A Ma Mirë Atje?". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Ilir Berani.

Më datë 30 Tetor 2020, Linda Hakaj & Gazmend Kelmendi publikojnë videoklipin "Të Betohem".

Më datë 15 Shkurt 2022, Gazmend Kelmendi publikon videoklipin "Pa Kosovë Nuk Ka Shqiperi". Orkestrimi i këngës u punua nga Labinot Mezini.