>
BIOSHQIP
Biografia
"ETNA" është formuar në vitin 2007 nga antarët e këtij grupi (Maksi, Pim-V dhe 2-Rim) me iniciativ të Maksit. Fjala apo emri "ETNA" është një emer i vjetër dhe i njohur për shumë njerz në botë, për arsye se me të njejtin emër është quajtur edhe vullkani i cili kishte shpërthyer kohë më parë në Itali, i cili me llavën e saj përmbysi një qytet të tërë, d.m.th. një emër i një "Vullkani të Madh". Kur flasim për grupin "ETNA" në tërsi pa marrë parasysh antarët e grupit n'veqanti, grupi si grup ka publikuar edhe këngën e parë të quajtur "3MC" në 2008. E mirë e këtij grupi është se te gjitha këngët) punohet nga vet antarët e grupit duke perfshir: Muzika, Tekstet, bitat, fotografitë dhe disajni, po ashtu edhe inqizimi në KING RECORDS studio ku jemi edhe antarë të kësaj familje me producentin tonë Maksi.
Evente
Në Maj 2009, Etna marrin pjesë në Top Fest 6 me këngën "Bingo".

Në Maj 2010, Etna marrin pjesë në Top Fest 7 me këngën "On Top".

Në Korrik 2010, Etna marrin pjesë në Kosova Fest 2010 me këngën "Jam A S'jam", në bashkëpunim me J-lane.

Më datë 24 Korrik 2010, Etna publikojnë videoklipin "Ama Qiken", në bashkëpunim me Tiki.