>
BIOSHQIP
Biografia
Elita 5 është grup muzikor i zhanrit të muzikës rrok. Grupi është krijuar në vitin 1987. Pjesëtarët e grupit ELITA 5 janë: Arif Ziberi (vokal), Besim Ibraimi (bateri), Mevaip Mustafi (sol kitare), Agron Idrizi (bass kitare), Valon Gashi (lead kitare) dhe Nexhat Mujovi Wirusi (sintetizator).
Evente
Në vitin 1990, Elita 5 publikojnë albumin "Elita 5 R*c".

Në vitin 1992, Elita 5 publikojnë albumin "Nuk Jam Alkapone".

Në vitin 1994, Elita 5 publikojnë albumin "Fol, Vetem Fol".

Në vitin 1997, Elita 5 publikojnë albumin "Si Merlin Monro".

Në vitin 1998, Elita 5 publikojnë albumin "Hitet E Elita 5".

Në vitin 2000, Elita 5 publikojnë albumin "Only For You (Vetëm Për Ju)".

Në vitin 2000, Elita 5 publikojnë albumin "Live".

Në Qershor 2005, Elita 5 marrin pjesë në VFM 2005 me këngën "Faleminderit".

Në Dhjetor 2004, Elita 5 marrin pjesë në Zhurma Show 2004 me këngën "Faleminderit".

Në vitin 2004, Elita 5 publikojnë albumin "Bardh E Zi".

Në vitin 2005, Elita 5 publikojnë albumin "The Best Of".

Në Qershor 2012, Elita 5 marrin pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 11 me këngën "Nuk Jam Diktator".

Në Tetor 2012, Elita 5 marrin pjesë në Zhurma Show 2012 me këngën "Degjo".

Në Prill 2013, Elita 5 marrin pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 12 me këngën "Degjo".

Më datë 25 Qershor 2014, Elita 5 publikojnë videoklipin "Me Fal". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Fatmir Muja, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga Daniel Joveski. Me këtë këngë, Elita 5 u paraqit në këto festivale: Netët E Klipit Shqiptar 14 (2015), Zhurma Show 2014 (2014).

Më datë 25 Nëntor 2014, Elita 5 publikojnë videoklipin "Meteor". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Arsim Bunjaku.

Në vitin 2014, Elita 5 publikojnë albumin "Mohikani I Fundit".

Më datë 6 Korrik 2018, Elita 5 publikojnë videoklipin "Tornado". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Avni Qahili, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi). Videoklipi u prodhua nga MAX Production.

Më datë 15 Dhjetor 2021, Elita 5 publikojnë videoklipin "Lamtumirë". Muzika e këngës u punua nga Nexhat Mujovi (Wirusi), teksti u shkrua nga Avni Qahili, ndërsa për orkestrimin u kujdes Nexhat Mujovi (Wirusi).

Në Maj 2022, Elita 5 marrin pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 22 me këngën "Lamtumirë".

Më datë 21 Maj 2024, Elita 5 publikojnë videoklipin "Natën E Mirë". Muzikën dhe orkestrimin e këngës e punoi Nexhat Mujovi (Wirusi), ndërsa tekstin e shkroi Fatmir Muja. Videoklipi u prodhua nga kompania Sustain Production.