>
BIOSHQIP
Biografia
Edon Dedi, apo siç e njohin të gjithë si Dj Blunt, dallohet në skenë me muzikën rep, hip-hop. Ky reper gjatë karrierës së tij ka bashkëpunuar me shumë rep-grupe të vendit dhe të gjitha këngët kanë shënuar suksese. Si të gjithë reperët, ashtu edhe Dj. Blunt në këngët e tij ka fjalë banale, për të cilat thotë se janë normale, meqë muzika rep kudo këndohet edhe me fjalë banale. “Reperat në përgjithësi përdorin fjalë banale kudo në botë jo vetëm tek ne. Hip-hopi është muzikë e rrugës, e ka prejardhjen prej rrugës dhe normal që përdoret gjuha e rrugës”, shprehet ai. Dj. Blunt nuk e mohon faktin se në tregun tonë muzikor janë krijuar shumë rep- grupe të reja, ku secila po mundohet të realizojë këngë sipas stilit të tyre. “Është e vërtetë se ka shumë rep-grupe e dj. Ato po bëjnë këngë, albume hip hop. Kjo është diçka shumë për vendin tonë të vogël. Pra, hip-hopi dita-ditës po shtohet me të madhe. Të rinjtë e duan hip-hopin. Sa më shumë grupe që bëjnë hip-hop, aq ma mirë është, sepse rritet kualiteti i muzikës. E sa më përket mua do të thosha që atë se çka bëj unë ajo shihet, e sa për veçim të vetvetes më mirë vendos publiku. Unë mundohem të punoj, andaj edhe arrij suksese”, për karierën e tij dhe bashkpunimet kohës së fundit në një intervistë për “Game Over”, rrëfehet Dj Blunt.

Në vitin 2005, Dj Blunt publikon albumin "The Big Picture".

Në Qershor 2006, KAOS merr pjesë në VFM 2006 me këngën "Hey", në bashkëpunim me Dj Blunt & Bardool.

Në Maj 2009, Dj Blunt merr pjesë në VFM 2009 me këngën "Classy", në bashkëpunim me Real 1 & Mc Kresha.

Në Dhjetor 2008, Dj Blunt merr pjesë në Zhurma Show 2008 me këngën "Classy", në bashkëpunim me Real 1 & Mc Kresha.

Në vitin 2008, Dj Blunt publikon albumin "Dj Blunt".

Më datë 13 Korrik 2009, Dj Blunt publikon videoklipin "Miss U", në bashkëpunim me Real 1.

Në Dhjetor 2009, Vesa Luma merr pjesë në Zhurma Show 2009 me këngën "Aj Aj (remix)", në bashkëpunim me Dj Blunt & Real 1.

Më datë 13 Prill 2010, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Biznis", në bashkëpunim me Big-D. Videoklipi u prodhua nga Entermedia. Me këtë këngë, Dj Blunt & Real 1 u paraqit në këto festivale: Netët e Klipit Shqiptar 10 (2011), Zhurma Show 2010 (2010), VFM 2010 (2010).

Më datë 12 Qershor 2010, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Sen Tjeter Nuk Vyn", në bashkëpunim me Noizy. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Në Qershor 2010, Klani Shqiptar merr pjesë në Çelësi Muzikor 4 me këngën "Heyy", në bashkëpunim me Dj Blunt & Turim.

Më datë 20 Korrik 2010, Dj Blunt publikon videoklipin "Pump Up The Jam", në bashkëpunim me Real, Big D & Rona. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Më datë 8 Qershor 2011, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Seh Dat". Videoklipi u prodhua nga EMF Creative. Me këtë këngë, Dj Blunt & Real 1 marrin pjesë në Zhurma Show 2011 në vitin 2011.

Më datë 9 Korrik 2011, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Bang Bang", në bashkëpunim me TDS. Videoklipi u prodhua nga Think Creative. Me këtë këngë, Dj Blunt & Real 1 marrin pjesë në VFM 2012 në vitin 2012.

Në Tetor 2011, Dj Blunt & Real 1 merr pjesë në Zhurma Show 2011 me këngën "Classic G", në bashkëpunim me Linda Halimi.

Në vitin 2011, Dj Blunt & Real 1 publikojnë albumin "Classic G".

Më datë 10 Janar 2012, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Hot Girls (Remix)", në bashkëpunim me Nappy Paco & Erge Nr.

Më datë 17 Qershor 2012, Etnon publikojnë videoklipin "On Fire", në bashkëpunim me Stine, Dj Blunt & Real 1. Me këtë këngë, Etnon u paraqit në këto festivale: SVFM 2013 (2013), Netët E Klipit Shqiptar 12 (2013).

Më datë 26 Gusht 2012, Etnon publikojnë videoklipin "Chronicle", në bashkëpunim me Presioni & Dj Blunt.

Në Tetor 2012, Genta Ismajli merr pjesë në Zhurma Show 2012 me këngën "Ole Ole", në bashkëpunim me Dj Blunt & Real 1.

Më datë 5 Korrik 2013, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Mos E Nal", në bashkëpunim me Dafina Zeqiri.

Më datë 17 Korrik 2013, Jonida Maliqi publikojnë videoklipin "Sonte", në bashkëpunim me Dj Blunt & Real 1. Me këtë këngë, Jonida Maliqi marrin pjesë në SVFM 2014 në vitin 2014.

Më datë 15 Gusht 2013, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Edhe Pak", në bashkëpunim me Dhurata Dora & Lumi B.

Në Qershor 2014, Dj Blunt & Real 1 merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 13 me këngën "Veq Me T'pas Ty", në bashkëpunim me Dafina Zeqiri.

Në Qershor 2014, Dj Blunt & Real 1 merr pjesë në SVFM 2014 me këngën "Veq Me T'pas Ty", në bashkëpunim me Dafina Zeqiri.

Në vitin 2013, Dj Blunt publikon albumin "Blunt For President".

Më datë 3 Korrik 2014, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Nese M'don Ti (Remix)", në bashkëpunim me Ledri. Muzika e këngës u punua nga Big Bang, Stash. Videoklipi u prodhua nga Imagine Films. Me këtë këngë, Dj Blunt & Real 1 marrin pjesë në Zhurma Show 2014 në vitin 2014.

Më datë 22 Korrik 2014, Luana Vjollca publikojnë videoklipin "Luanët", në bashkëpunim me Dj Blunt & Real 1.

Më datë 31 Gusht 2014, 2po2 publikojnë videoklipin "Prishtinali", në bashkëpunim me Dj Blunt, Lumi B, Lyrical Son, Capital T, Real 1, Mixey & Dj Flow. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Më datë 20 Prill 2015, Butrint publikojnë videoklipin "Ki Me Lyp", në bashkëpunim me Dj Blunt & Real 1.

Më datë 22 Qershor 2015, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Xhinset". Me këtë këngë, Dj Blunt & Real 1 marrin pjesë në Zhurma Show 2015 në vitin 2015.

Më datë 5 Shkurt 2016, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Presion".

Më datë 1 Prill 2016, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Vera".

Më datë 3 Qershor 2016, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Rambo". Muzika e këngës u punua nga Florent Boshnjaku, Dj Blunt, teksti u shkrua nga Real 1, Dj Blunt.

Më datë 1 Nëntor 2016, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Rrugës". Teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1. Për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku. Videoklipi u prodhua nga Entermedia.

Më datë 3 Shkurt 2017, Blunt & Real publikojnë videoklipin "Suzi". Teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1. Për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku.

Më datë 1 Prill 2017, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Pare Si Thaqi, Pare Si Rama". Teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1.

Më datë 5 Maj 2017, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "My Lova".

Më datë 10 Qershor 2017, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Shota".

Më datë 10 Qershor 2017, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Do You Love Me", në bashkëpunim me Linda Hakaj. Muzika e këngës u punua nga Florent Boshnjaku, Dj Blunt, Real 1, teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1. Me këtë këngë, Dj Blunt & Real 1 marrin pjesë në Zhurma Show 2017 në vitin 2017.

Më datë 12 Tetor 2017, Dj Blunt & Real 1 publikojnë videoklipin "Gjini Gjini". Muzika e këngës u punua nga Florent Boshnjaku, teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1.

Më datë 5 Janar 2018, Blunt & Real publikojnë videoklipin "TR PR". Teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1. Për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku.

Më datë 19 Shkurt 2018, Blunt & Real publikojnë videoklipin "Qika Jeme". Muzika e këngës u punua nga Florent Boshnjaku, Dj Blunt, Real 1, teksti u shkrua nga Real 1 & Dj Blunt.

Më datë 1 Prill 2018, Blunt & Real publikojnë këngën "1 Problem". Muzika u punua nga Florent Boshnjaku, Dj Blunt dhe Real 1, teksti u shkrua nga Dj Blunt dhe Real 1.

Më datë 18 Maj 2018, ShaolinGang publikojnë videoklipin "Shaolin Gang".

Më datë 8 Qershor 2018, ShaolinGang publikon videoklipin "Dubai".

Më datë 29 Qershor 2018, ShaolinGang publikon videoklipin "Lean Lean".

Më datë 10 Gusht 2018, Shaolin Gang publikon videoklipin "Namek".

Më datë 31 Gusht 2018, Shaolin Gang publikon videoklipin "VVS", në bashkëpunim me Shallingi. Teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1, ndërsa për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku.

Më datë 21 Shtator 2018, Shaolin Gang publikon videoklipin "Jus Like Dat".

Më datë 2 Nëntor 2018, Shaolin Gang publikon videoklipin "Tripi Kimi". Teksti u shkrua nga Dj Blunt, Real 1, ndërsa për orkestrimin u kujdes Florent Boshnjaku.

Më datë 23 Nëntor 2018, Shaolin Gang publikon videoklipin "Scooby Doo". Teksti i këngës u shkrua nga Dj Blindi & Real 1, ndërsa orkestrimi u punua nga Florent Boshnjaku.

Më datë 14 Dhjetor 2018, Shaolin Gang publikon videoklipin "Goja E Madhe". Orkestrimi i këngës u punua nga Florent Boshnjaku.

Më datë 11 Janar 2019, Shaolin Gang publikojnë videoklipin "Kesulkuqja" dhe janë kujdesur vetë për tekstin e këngës. Orkestrimi i këngës u punua nga Florent Boshnjaku.

Në vitin 2019, Shaolin Gang publikojnë albumin "Tululu".

Më datë 3 Maj 2019, Shaolin Gang publikojnë videoklipin "Vice City".

Më datë 25 Tetor 2019, Ghetto Geasy publikon videoklipin "Moti", në bashkëpunim me Onat & Shaolin Gang. Muzika e këngës u punua nga Big Deal Records. Produksioni audio u realizua nga Big Deal Records.

Më datë 6 Maj 2022, Blunt & Real publikojnë videoklipin "Kryeforte". Teksti është shkruar në bashkëpunim nga Dj Blunt & Real 1, teksa për arranzhimin e këngës u kujdes Bujaa. Produksioni audio u realizua nga Florent Boshnjaku.

Më datë 2 Qershor 2022, Blunt & Real publikojnë videoklipin "Gabimi". Teksti është shkruar në bashkëpunim nga Dj Blunt & Real 1, teksa për arranzhimin e këngës u kujdes Bujaa. Produksioni audio u realizua nga Florent Boshnjaku.

Më datë 8 Gusht 2022, Blunt & Real publikojnë videoklipin "Nuk Du". Teksti është shkruar në bashkëpunim nga Dj Blunt & Real 1, teksa për arranzhimin e këngës u kujdes Bujaa. Videoklipi u prodhua nga Smartmotion Films, ndërsa produksioni audio u realizua nga Florent Boshnjaku.

Më datë 23 Dhjetor 2022, Shaolin Gang publikojnë videoklipin "Ushqim Kinez". Tekstin e këngës e punuan në bashkëpunim Dj Blunt & Real 1. Videoklipi u prodhua nga kompania Smartmotion Films.

Më datë 12 Prill 2024, Blunt & Real publikojnë videoklipin "Nona". Tekstin e këngës e punuan në bashkëpunim Dj Blunt & Real 1. Videoklipi u prodhua nga kompania Smartmotion Films.
DËRGOI: