>
BIOSHQIP
Biografia
Besart Hodaj i njohur më shumë si DABESST është një Hip-Hop artist dhe producent nga Prizreni i lindur me 29.07.1995 në qytetin AIGLE të kantonit VAUD në ZVICËRR por që jeton dhe vepron në Prizren. DABESST së pari ka filluar si tekstshkrues qysh në moshën 12-13 vjeçare në vitin 2008. Pastaj në vitin 2010 u bë antar i grupit të mirnjohur nga Prizreni "AU" (Armata Ujqve) ku dhe filloj të merret me muzik. Në moshën 14 vjeçare më saktsisht me datë 7 Prill të vitit 2010 ai lansoj këngën e tij të par me titull "Kjo jet" në bashkpunim me reperin e njohur nga Prizreni BIG WOLF. Në vitin 2011 DABESST filloj të merret edhe me kompozime (instrumentale, beat). Nga viti 2010 deri në vitin 2014 ai të gjitha këngët i realizoj në studion "AU RECORDS", kurse nga viti 2014 deri në vitin 2016 ai i realizoj këngët në studion "GALAXY STUDIO". Në shtator të vitit 2013 ai u tërhoq nga grupi "AU" (duke mbajt marrdhënje të mira me ta) për të vazhdurar karierën vet. Në gusht të vitit 2016 DABESST hapi studion e tij personale "SOUTH SIDE STUDIO" në Prizren ku dhe filloj të punoj edhe si producent i muzikës duke punuar me shum artist të ndryshëm.

Në Korrik 2012, Dabesst merr pjesë në Kosova Fest 2012 me këngën "Chill Baby!".

Në vitin 2013 aj vendosi që karieren e tij ta vazhdoj pa grup dhe u tërhek prej grupit "AU".

Në Dhjetor 2014, Dabesst merr pjesë në Shkodra Fest 1 me këngën "Mamasita", në bashkëpunim me Blend, ku dhe arritën deri në finale.

Në Janar 2015, Dabesst merr pjesë në Prizreni Music Fest 2015 me këngën "Rap Game", ku shkoi deri në finale dhe fitoi çmimin "Interpretuesi më i mirë".

Më datë 29 Korrik 2015, Dabesst publikon videoklipin "Kush Be".

Më datë 25 Dhjetor 2015, Dabesst publikon videoklipin "Njeke Andrrën". Teksti u shkrua nga vetë Dabesst.
DËRGOI: