>
BIOSHQIP
Biografia
“Crossbones” nje fjale e cila eshte gjetur rastesisht ne fjalorin anglisht–shqip ne vitin 1996, kohe ne te cilen u themelua edhe grupi. Crossbones jane: Ols Ballta (Vokal), Klod Shehu (Gitare), Ben Turku (Gitare), Theodhoraq (Bateri) dhe Ergys Turku (Bas). Ata kane qene te ftuar ne festivale te ndryshme te rock-ut dhe sigurisht nuk ka kane munguar as ne festivalin e muzikes moderne shqiptare.

Në vitin 1997, Crossbones publikojnë albumin e prodhuar ne Zvicer, "Days Of Rage". Crossbones kane hyre ne historine e rock-ut shqiptar si grupi i pare ne Shqiperi qe ka realizuar nje album te plote prej 9 kengesh ne cd.

Në vitin 1998, Crossbones publikojnë albumin "Demos".

Në Maj 2004, Crossbones marrin pjesë në Top Fest 1 me këngën "I Vetmi", ku u nominuan per cmimin “Best Pop/Rock”.

Në Prill 2005, Crossbones marrin pjesë në Top Fest 2 me këngën "Perseri".

Më datë 8 Gusht 2008, Crossbones publikojnë videoklipin "Mos Luaj Me Zjarrin".

Në Maj 2009, Crossbones marrin pjesë në Top Fest 6 me këngën "Revolucion (Revolution)".

Në vitin 2011, Crossbones publikojnë albumin "Live At The Black Box".

Në Maj 2012, Crossbones marrin pjesë në Top Fest 9 me këngën "Muret Bien".

Në vitin 2013, Crossbones publikojnë albumin "Toxic Waste (Singles & Outtakes 1998-2013)".

Në Maj 2015, Crossbones marrin pjesë në Top Fest 12 me këngën "Gjallë".

Në vitin 2015, Crossbones publikojnë albumin "Alive Ep".

Më datë 17 Maj 2017, Crossbones publikojnë videoklipin "Gates Of Hell".

Në vitin 2017, Crossbones publikojnë albumin "WWIII".

Më datë 25 Nëntor 2017, Crossbones publikojnë videoklipin "I'm God, Pt. 2".

Në vitin 2019, Crossbones publikojnë albumin "The Awakening".