>
BIOSHQIP
Biografia
Grupi AVI BOEMET eshte nga Kumanova i themeluar ne vitin 1989:-Sunaj Raimi, solo kitarist Adem Mustafa, bass kitare Agron Ismaili, Juksel Hyseni ne klaviature dhe baterist,vokalist Alisan Memeti-Çuni ku pas nje viti behet kengetar i grupit. Vitet e ’90 ishin me te sukseshme gjate historikut te grupit “BOEMET”ku gjate kesaj dekade vlen te permendet botimi i albumit “Eja Sonte” ne vitin 1994 pjesmarja ne gjithe evenimentet muzikore te cile mbaheshin si; “Hepeningu Muzikor 93,95,” Alb Rock 94 Shkup”, “Nota Fest 1995”, “Kumanova Kendon”, “Live ne Tetove” si dhe ne shume paraqitje solistike e televizive. Nga gjithe kenget e grupit “BOEMET” me te njohura jane melodite: Koherat e Keqija, Boemja, Do te Kthehem, Blues dhe Rock n’Roll, Kampion eshte veç Bashkimi etj. Duhet theksuar se grupi “BOEMeT” ka organizuar edhe shume koncerte humanitare per femijet e Kosoves ne vitet 1998-1999. Rock grupi “BOEMeT” nga Kumanova ka lene gjurme te pashlyer ne skenen muzikore mbarshqiptare dhe jane pioner te rokut ne keto treva. Duke e pare situaten e cila mbizotronte ne ballkan pas lufterave te pergjaskshme ne rajon si dhe problemeve ekonomike shumica e anetareve migruan neper shtetet perendimore ku si rezultat i kesaj erdhi deri te shperndarja e grupit. Tani per tani aktiviteti i grupit eshte ne nderprerje per shkaqe objektive me shprese te aktivizimit te tyre ne te ardhmen.

Grupi Boemët është formuar nga tre anëtarët grupit ish Senatori: Sunaj Raimit, Adem Mustafi dhe Alisan Mehmeti-Çuni. Pastaj erdhën në grup Agron Ismaili bas gitar dhe Juksel Iseni në klaviatur. E më vonë vokalisti Sunaj Raimii shumë i njohur dhe i dashur për publikën filloi solo karierën me sukses e pastaj më vitin 1991/92 si vokalist i grupit prap filloi Alisan Mehmet-Çuni i cili ishte një baterist jashtëzakonisht i shkëlquer. Me ndihmën e Dilaver Zenunit në kllaviatur dhe Arsim Ismaili bass u incizuan dy këngët: Boemja dhe kohrat e këqija 91/92.