>
BIOSHQIP
Biografia
Blla Blla Blla eshte rock-grup shqiptaro-maqedon, nga Shkupi i formuar ne vitin 1988 nga atehere antaret Idriz Ameti, Ermal Skupi (Mehmeti), Nikola Bocvarov dhe Blagojce Penov. Me vone pasi Ermali (violine) la grupin u zevendesua me Krenar Ismailin (vokal dhe violine). Vokalisti i grupit eshte Idriz Ameti dhe shumica e kengeve jane ne gjuhen shqipe.

Bendi është një paraqitje jo e zakonshme në skenën muzikore vendase, si për nga qëndrimi i pakompromis dhe për nga dëshira për ruajtjen e statusit të underground yjeve të Maqedonisë ashtu edhe për nga përbërja. -Daniel S. Mihajlovski (Dnevnik Antena - Shkup) 16. 06. 2000

Nëse dikush ka vullnet dhe dëshiron ta zhvillojë shijen të ndryshme muzikore, le ta dëgjojë Blla Blla Blla-në” -"Koncerts and festivals" book by Darko Budna 2003 - Croatia

"Blla Blla Blla" është një ndër grupet me tingull më të veçantë aktuallisht në hapësirën muzikore shqiptare. -Admirina Peçi (Tema Ditore - Tirana) 29 09 2001

Antaret:
Idriz Ameti - Vokal
Krenar Ismaili – Violin,vokal
Nikola Bochvarov – Bas
Blagojce Penov – Bateri

Bass Guitar / Vocals / Keyboard: Vlatko Janevski
Drums: Dimitar Petrov

Në vitin 1999, Blla Blla Blla publikojnë albumin "Blla Blla Blla". Me botimin e albumit të tyre të parë, shkelën aty ku askush më parë s’ka qenë. Krahas kësaj, nuk adhurojnë t’i quajnë bend alternativ dhe underground. Më lehtë teroitë për muzicim i kishin vendosur – nga ana tjetër e qiellit (over sky). -Gorazd Kaleov (Ekran - Shkup 15. 06 2000). Albumi i parë i grupit "Blla Blla Blla" konsiderohet si një nga më të mirët në historinë e undergroundit shqiptar. -Petrit Saraçini (Lobi - Shkup, 08. 10. 2001).

Në vitin 1999, Blla Blla Blla publikojnë albumin "Unplugged".

Në vitin 2005, Blla Blla Blla publikojnë albumin "Oversky Ballkanishe Re-Form".

Më datë 13 Shtator 2010, Blla Blla Blla publikojnë videoklipin "E Keqja Keq Me La".

Më datë 18 Shkurt 2011, Blla Blla Blla publikojnë videoklipin "Kujt I Bije". Videoklipi u prodhua nga Envinion. Me këtë këngë, Blla Blla Blla marrin pjesë në VFM 2011 në vitin 2011.

Në vitin 2011, Blla Blla Blla publikojnë albumin "Lamtumirë".

Në vitin 2017, Blla Blla Blla publikojnë albumin "Brum Për Medioferr".

Me botimin e albumit të tyre të parë, shkelën aty ku askush më parë s’ka qenë. Krahas kësaj, nuk adhurojnë t’i quajnë bend alternativ dhe underground. Më lehtë teroitë për muzicim i kishin vendosur – nga ana tjetër e qiellit (over sky).
Gorazd Kaleov (Ekran - Shkup) 15. 06 2000

Bendi është një paraqitje jo e zakonshme në skenën muzikore vendase, si për nga qëndrimi i pakompromis dhe për nga dëshira për ruajtjen e statusit të underground yjeve të Maqedonisë ashtu edhe për nga përbërja.
Daniel S. Mihajlovski (Dnevnik Antena - Shkup) 16. 06. 2000

Nëse dikush ka vullnet dhe dëshiron ta zvhillojë shijen të ndryshme muzikore, le ta dëgjojë Blla Blla Blla-në”
"Koncerts and festivals" book by Darko Budna 2003 - Croatia

Albumi i parë i grupit "Blla Blla Blla" konsiderohet si një nga më të mirët në historinë e undergroundit shqiptar.
Petrit Saraçini (Lobi - Shkup) 08. 10. 2001

"Blla Blla Blla" është një ndër grupet me tingull më të veçantë
aktuallisht në hapësirën muzikore shqiptare.
Admirina Peçi (Tema Ditore - Tirana) 29 09 2001