>
BIOSHQIP
Biografia
Blerina eshte nje kengetare profesioniste e muzikes klasike. Ajo eshte nje nder kengetaret e pakta te muzikes se lehte, qe ka mbaruar Akademine e Arteve si kengetare e muzikes lirike. Mund te mendohet se ky fakt mund ta pengoje per te qene e suksesshme, por duket se asnjera nga zhanret qe ajo kultivon, nuk nderhyjne ne suksesin e njeri-tjetres. Ajo eshte paraqitur ne shume festivale dhe punon edhe ne Teatrin e Opersas dhe Baletit, por gjithashtu, eshte nje kengetare e njohur e muzikes moderne. Blerina Braka ka në repertorin e saj këngë të rrymave të ndryshme dhe e ka ndërtuar karrierën e saj mes Teatrit të Operas dhe Baletit dhe skenave të festivaleve shqiptare, duke qenë pjesëmarrëse në disa prej tyre si Fest RTSH, Top Fest dhe Kënga Magjike. Nuk mungojnë videoklipet e publikuara edhe në duete me artistë të tjerë shqiptarë.

Në Maj 2004, Blerina Braka merr pjesë në Top Fest 1 me këngën "Indiferenca".

Në Prill 2005, Blerina Braka merr pjesë në Top Fest 2 me këngën "Emocion I Pare".

Në Prill 2006, Blerina Braka merr pjesë në Top Fest 3 me këngën "A Me Do".

Në Nëntor 2008, Blerina Braka merr pjesë në Kënga Magjike 2008 me këngën "Me Lini Vetem".

Në Nëntor 2009, Blerina Braka merr pjesë në Kënga Magjike 2009 me këngën "Baby Ime", ku arrine deri ne gjysem-finale dhe nominihet ne dia kategori.

Më datë 3 Korrik 2010, Blerina Braka publikon videoklipin "Se Parfe".

Në Qershor 2011, Blerina Braka merr pjesë në Top Fest 8 me këngën "Danger".

Në Maj 2012, Blerina Braka merr pjesë në Top Fest 9 me këngën "Sa Do Te Doja".

Në Nëntor 2012, Blerina Braka merr pjesë në Kënga Magjike 2012 me këngën "Ole Ole".

Më datë 20 Korrik 2013, Blerina Braka & Shpat Kasapi publikojnë videoklipin "Zogu Ti". Muzika e këngës është kompozuar nga Gramoz Kozeli, ndërsa për orkestrimin u kujdes De Vox. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Në Nëntor 2013, Blerina Braka merr pjesë në Kënga Magjike 2013 me këngën "Fryma Ime".

Në Dhjetor 2013, Blerina Braka merr pjesë në Festivali i 52-të në RTSH me këngën "Mikja Ime".

Më datë 29 Maj 2014, Blerina Braka publikon videoklipin "Shpirt", në bashkëpunim me Aurel Thellimi. Me këtë këngë, Blerina Braka merr pjesë në Top Fest 11 në vitin 2014.

Më datë 5 Maj 2015, Anxhela Peristeri, Aurel Thellimi, Blerina Braka & Erik Lloshi publikojnë videoklipin "S'ka Si Ne".

Më datë 7 Tetor 2016, Blerina Braka publikon videoklipin "Kuq E Zi Këndoj". Muzika e këngës u punua nga Gramoz Kozeli, teksti u shkrua nga Aurel Thellimi, Blerina Braka, Anxhela Peristeri, ndërsa për orkestrimin u kujdes De Vox.

Më datë 22 Shkurt 2017, Blerina Braka publikon videoklipin "Çohu".

Më datë 29 Qershor 2017, Blerina Braka & Ervin Bushati publikojnë videoklipin "E Jemja", në bashkëpunim me Santi.

Në Tetor 2017, Blerina Braka merr pjesë në Kënga Magjike 2017 me këngën "Mirupafshim Dashuri".

Më datë 20 Mars 2018, Blerina Braka & Liri Rasha publikojnë videoklipin "Le Te Tundet Vendi".

Më datë 12 Prill 2018, Blerina Braka publikon videoklipin "Pritja E Embel (Baby Shower)". Muzika e këngës u punua nga Gent Myftaraj, teksti u shkrua nga vetë Blerina Braka, ndërsa për orkestrimin u kujdes Gent Myftaraj.

Më datë 9 Maj 2019, Blerina Braka publikon videoklipin "Dashni Pa Krahe", në bashkëpunim me Shpat Kasapin. Muzika e teksti u shkruan nga Blerina Braka & Gramoz Kozeli. Ndërkohë, ana vizuale i është besuar DON Production.

Më datë 24 Shkurt 2020, Blerina Braka publikon videoklipin "Altari Dashurise". Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 21 Gusht 2020, Blerina Braka publikon videoklipin "Ti I Pari", në bashkëpunim me Visjan Ukcenaj. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Blerina Braka. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 20 Tetor 2021, Blerina Braka publikon videoklipin "Magnet". Teksti i këngës u shkrua nga Gramoz Kozeli. Videoklipi u prodhua nga kompania Chill Pro.

Në Shtator 2022, Blerina Braka merr pjesë në Kënga Magjike 2022 me këngën "Ishe".

Më datë 1 Dhjetor 2022, Blerina Braka publikon videoklipin "Bija Nenes". Muzika e këngës vjen si bashkëpunim nga Aurel Thellimi & Mario Bregu, tekstin e shkroi Aurel Thellimi, teksa për arranzhimin u kujdes Mario Bregu. Videoklipi u prodhua nga kompania MAX Production.

Më datë 25 Mars 2024, Blerina Braka publikon videoklipin "Babi Im". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Gramoz Kozeli.
DËRGOI: