>
BIOSHQIP
Biografia
Blerim Bytyçi u lind me 27 qershorë të vitit 1971 në fshatin Kervansaraj ish komuna Suhareke, Kosovë, Shqipëri.
Shkollimin fillor e kreu në vendlindje, ate të mesem në Q.A.M.O "Jeta e Re" në Suharekë (sot Therandë).
Ishte regjistruar si student në SHLP "Xhevdet Doda" në Prizren në drejtimin e "Kimi-Fizikës" më 1990,per shkak te gjendjes ekonomike dhe politike shkaktuar nga pushtuesi serb në atë kohë, dhe kerkohej per sherbim ushtarak në APJ nga autoritetet e Jugosllavis, ku Blerimi kishte bojkotuar ket sherbim, ju pamundsua qe te ndjek studimet.
Mori pjes si luftetar i Ushtris Çlirimtare te Kosovës më 1998-99,ku dhe sot me krenari mban statusin "Veteran i Luftes".
Merret me shkrime poezish, thënje, e lexim. Jeton në vendlindjen e tij në fshatin Kervansaraj, tani komuna e Malishevës, Kosovë, Shqipëri.
DËRGOI: