>
BIOSHQIP
Biografia
Pedagog, këngëtar, kompozitorë, instrumentist-piano, orkestrues, analist i muzikës dhe organizator i jetës artistike dhe pjesmarës në shumë Festivale Mbarëkombëtare si në Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri. Eshtë i angazhuar ne Fakulteti i Artit Muzikor dhe lëndët të cilët i mbulon jane: Polifoni vokale, Aranzhim vokal dhe Polifoni instrumentale. Ekspert i kualifikuar dhe me pervojë ne fushën e muzikës, aftësi per t’i mësuar dhe inspiruar studentët, dije e mjaftueshme për të tejkaluar ç’do situatë që ka të bëjë me projektin /pozitën. Pjesemarres ne keto festivale:

Festivali i këngës populore"Fest Nota e Artë", 8-Dhjetor 2011, Shkup
Çmim-Mirënjohje-Kengetari më i mirë-" për kultivimin e denjët të këngës popullore shqipe nga trevat e pollogut"-"Fest Nota e Artë" 2011 Shkup.
Festivali i këngës popullore e qytetare "Peshkopi",26 Maj 2011
Festivali ’’Netët e Klipit Shqiptarë’’-Tiranë 2009..
Festivali i këngës zbavitëse- "Nota Fest" 1997.
Festivali i këngës zbavitëse "Nota Fest" 2002.
Festivali i këngës zbavitëse."Alba Fest" 2003
Festivali i këngës zbavitëse. "Këngët e Stinës" Tiranë 2001.
Festivali ’’Netët e Klipit Shqiptarë" Tiranë 2003-2005..
Festivali i këngës-"Maratona e Këngës Popullore"-Tiranë-Tv Clan.2001.
Festivali i këngës popullore."Kënga Shqiptare"- 1995 në Prishtinë..
Udhëheqës-dirigjent i korit të fëmijëve të SH.F "Eqrem Çabej" Sllatinë-1996
Pjesmarës si kompozitor dhe orkestrues me një këngë për fëmijë në Festivalin"Bletëzat"2000...
Maratona e Këngës Popullore"--Tv Clan.Korik 2010 Tetove.M4
Pjesmarës si kompozitor në Festivalin për fëmijë "Bletëzat"2008.-Tetovë
Pjesmarës si kompozitor në Festivalin për fëmijë "Zëri i lirë " 2008-Tetovë
Koncert në Danimark –Kopenhagen-2005,me bashkë atdhetarët.
Koncert humanitar me moton "Ne ndihmojmë fëmijët"-në Tv Alsat-M 2010
Nata e Zjarreve –Prekaz 2006,.
Festivali i këngës popullore –Jusuf Myziri-"Kënga Popullore Elbasanase"-1992 në Elbasan
Udhëheqës artistik i "SH.K.A"Vëllazërimi"-Sllatinë-1992.1993..
Festivali i këngës popullore-"Këngë Jeho-Strugë- 1992,1993
Udhëheqës artistik dhe këngëtarë i SH.K.A."Vëllazërimi" në "Sharri Këndon"1992
Festivali i këngës popullore -Këngë Jeho-Strugë -1993.
Festivali i këngës popullore në Manastir -1986,
Festivali i këngës popullore në Dibër -1987,
Anëtarë i SH.K.A."Vëllazërimi"-Sllatinë-1986-1993--
Festivali i këngës popullore në Dibër- 1988,
Festivali i këngës popullore në Prilep-1986.
Festivali i këngës popullore në Prilep- 1987
Anëtarë i Korrit Madrigalist me Dirigjent R.Rudi në Prishtinë 1995.
Anëtarë i korit të F.A.Muzikor-në Prishtinë me dirigjent Bahri Çela-1990-1995
Pjesëmarës në shumë koncerte humanitare,
Manifestime kulturore,
Përvjetore të Dëshmorëve,
Më se 150 këngë të realizuara, këngë për fëmi, këngë korale të aranzhuara, invencion dyzërësh, këngë të noterizuara, këngë të orkestruara.

TITUJT E PUBLIKUAR
Albume –CD-Audio,dhe video-spote..
"Mjedis-holla"," 1993-94
"Nuk t'harroj", 1997
"Flasin Për Ty", 2002
"Për Ty Dashuri",2003
"Maturantët". 2005
"Perse te dua".. 2009

DËRGOI:
EVENTET
  • {{ evt.section_title }}
    {{ evt.feed_text }} {{ evt.custom_text }}

    📆  {{ evt.fancy_date }}