>
BIOSHQIP
Biografia
Eshtë nje nga kengetaret shqipare e cila vjen nga Maqedonia pikerisht nga Kumanova ku edhe jeton atje. Paraqitja e parë e saj para publikut ishte në vitin 2003, në Nota Fest me kengën ‘Pse ashtu më shikonë’. “Kënga tregoi sukses dhe filluan ofertat për bashkëpunim. Dëgjoheshte kënga nëpër media dhe ishte kënaqësi jashtëzakonisht e madhe” rrëfen Azra. Në festivalin e njetë u paraqit edhe në vitin 2004 me këngën ‘Merri Ëndrrat’. Por kengetarja nuk ishte edhe aq e gatshme te perballej me muziken sa qe ne nje moment te jetes vendosi te bente pak pushim ne jeten e saj muzikore. Por prap se prap ajo nuk u dorezua dhe u rikthye me nje kenge shume te bukur ne vitin 2010. Ishte kjo pra kenge e cila titullohej: "Me veten" ku sipas kengetares kjo kenge kishte te bente me jeten e perdithshme kur njerezit aktrojne se jane te paprekshem vetem per qellim te mos jene te lenduar kjo kenge po ashtu ishte pjese e nje festivali, pikerisht e festivalit tashme madheshtor:"Kënga Magjike" ne vitin 2010 kjo kenge arriti qe te shkojk deri ne gjysmefinale ku u klasifikua ne vendin e 43-të nga 47 kengetare pjesmarres ne "Kënga Magjike 2010" kjo kenge u votua nga keta 47 kengetare dhe u pelqye mjaft shum nga publiku. Azra tashme vazhdon te nxjerr videoklipe dhe vazdhdon me planet e saja te reja duke i dhuruar publikut buzeqeshje dhe kenaqesi.

Në Janar 2003, Azra Jakupi merr pjesë në Nota Fest 2003 me këngën "Pse Ashtu Më Shikon".

Në Nëntor 2004, Azra Jakupi merr pjesë në Nota Fest 2004 me këngën "Merri Endrrat".

Në Qershor 2009, Azra Ibrahimi merr pjesë në Polifest 2009 me këngën "Pse".

Në Nëntor 2010, Azra Ibrahimi merr pjesë në Kënga Magjike 2010 me këngën "Me Veten".

Më datë 9 Maj 2013, Azra Jakupi publikon videoklipin "Zemrën Me Faje".
DËRGOI: