>
BIOSHQIP
Biografia
Grupi Alternative eshte nje nder grupet e njohur ne Shqiperi me krijmtari muzikore shume te vecante, pjesetaret e grupit Jonald Haxhia dhe Pluton Mema jane nga qyteti Memaliaj dhe jetojne prej vitesh ne Greqi Athine, ata kendojne dhe interpretojne ne disa rryma muzikore me interpretime shume te bukura dhe me zera melodioz. Grupi u krijua ne vitin 2009 dhe ne ate vite doli dhe albumi i pare i titulluar "Drame mature" nje album me tekste shume domethenese dhe reale te shkruajtura nga pjesetari dhe solisti i grupit Alternative Jonald Haxhia i cili me krijmtarine e tij ka lancuar dhe shume artiste te rinje duke i ndihmuar drejt rruges se bukur te muzikes.

Më datë 18 Mars 2011, Alternative publikojnë videoklipin "Drame Mature". Videoklipi u prodhua nga Shqipja Master.

Më datë 20 Qershor 2012, Alternative publikojnë videoklipin "Lereni Te Iki". Muzika e këngës u punua nga Jonald Haxhia, teksti u shkrua nga Jonald Haxhia.

Më datë 3 Prill 2013, Alternative publikojnë videoklipin "Egoiste", në bashkëpunim me Mimoza Jolldashin. Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Jonald Haxhia.

Më datë 21 Mars 2020, Alternative publikojnë videoklipin "Vellai Im". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Jonald Haxhia. Videoklipi u prodhua nga kompania Cinefocus GT.

Më datë 6 Mars 2021, Alternative publikojnë videoklipin "Sa Shume Te Dua". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga Jonald Haxhia. Videoklipi u prodhua nga kompania Cinefocus GT.