>
BIOSHQIP
Biografia
Këngëtarja vlonjate, Adriana Koreta, ka studiuar për kanto në Greqi. Ajo ka jetuar shumë vite jashtë vendit, por këngët dhe zëri i saj i ëmbël ka bërë që të ketë adhurues kudo. Ajo i këndon patriotizmit, bukurisë së vendit, dashurisë. Adriana ka realizuar disa albume muzikore duke bërë për vete shumë fansa.

Më datë 8 Tetor 2007, Adriana Koreta publikon videoklipin "Ç'po Qëndis Moj Marigo?". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Adriana Koreta. Videoklipi u prodhua nga kompania Shqipja Master.

Më datë 9 Tetor 2009, Adriana Koreta publikon videoklipin "Vlora Jonë". Teksti i këngës u shkrua nga vetë Adriana Koreta. Videoklipi u prodhua nga kompania Shqipja Master.

Më datë 12 Dhjetor 2009, Adriana Koreta publikon videoklipin "Shelege Cobanit". Teksti i këngës u përgatit nga vetë Adriana Koreta, teksa për arranzhimin u kujdes Sokol Marsi. Videoklipi u prodhua nga kompania Shqipja Master.

Më datë 1 Nëntor 2011, Adriana Koreta publikon videoklipin "Shqiperi E Bukur E Dheut". Teksti i këngës u përgatit nga Arben Duka, teksa për arranzhimin u kujdes Sokol Marsi. Videoklipi u prodhua nga kompania Shqipja Master.

Më datë 18 Prill 2012, Adriana Koreta publikon videoklipin "Buzet E Nxeta". Videoklipi u prodhua nga Shqipja Master.

Më datë 21 Korrik 2013, Adriana Koreta publikon videoklipin "Nata E Madhe".

Më datë 1 Gusht 2013, Paro & Adriana Koreta publikojnë videoklipin "Amanet Bije".

Më datë 13 Mars 2017, Adriana Koreta publikon videoklipin "Dashni E Vjeter".

Më datë 26 Maj 2023, Adriana Koreta publikon videoklipin "Arome Shqiperie". Muzika dhe orkestrimi i këngës u punuan nga Edi Balili, ndërsa teksti u shkrua nga vetë Adriana Koreta.

Më datë 15 Qershor 2023, Adriana Koreta publikon videoklipin "Bije E Nenes". Muzika dhe teksti i këngës janë punuar nga vetë Adriana Koreta, ndërsa për orkestrimin u kujdesën bashkarisht Gramoz Kozeli & Klajv Kajno. Videoklipi u prodhua nga kompania Folklorit.Tv.