>
BIOSHQIP
 • Vaso Tole: Laver Bariu Vajtonte Me Kaba Vëllezërit E Vrarë
  27-01-2014
  “Ustain e donim, nga njeriu i thjeshtë tek ish-diktatori që i shkroi edhe një letër” U nda nga jeta në moshën 86-vjeçare mjeshtri i klarinetës, Laver Bariu, njeriu që e ktheu në monument kabanë shqiptare. Artisti ndërroi jetë dje në mesditë, në qytetin e tij, në Përmet, të cilit do t’i mungojë një pjesë e shpirtit të tij, itinerari i përditshëm i ustait, rrugëtimi drejt së njëjtës kafene, urtësia dhe talenti natyror i njeriut, që e donin të gjithë. Muzikologu akademik Vasil Tole e ka njohur qysh fëmijë. Të gjitha kujtimet nga qytet...
  ★★★★★
 • Ndahet Nga Jeta Laver Bariu
  26-01-2014
  Kultura dhe muzika popullore shqiptare kanë humbur një ndër kolosët e saj, Laver Bariun, i cili u nda nga jeta në moshën 85-vjeçare. Personalitet i muzikës popullore shqiptare, Laver Bariu ka lindur në 2 maj të vitit 1929 në qytetin e Përmetit. Karrierën e ka nisur që në moshë të re duke fituar një sërë çmimesh. I pari si instrumentisti popullor më i mirë në vitin 1952, kur ishte vetëm 23 vjeç. 2 vjet më pas bën regjistrimin e këngës së parë me saze... E kështu me radhë, Laver Bariu ka marrë pjesë si figurë kryesore në të gjitha fe...
  ★★★★★
{{ page + 1 }}/{{ pages }}